loader image

Târgul internațional de Invenții și Idei Practice INVENT- INVEST 2017

SOCIETATEA INVENTATORILOR DIN ROMÂNIA (S.I.R)

Organizează cu sprijinul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

și a Academiei de Științe din Republica Moldova,

în perioada 12 – 15 Noiembrie 2017

Târgul internațional de Invenții și Idei Practice INVENT- INVEST 2017, 

Ediția a VIII-a, UNGHENI, ROMÂNIA-MOLDOVA

Eveniment organizat sub patronajul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI), Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGPI), Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), Agenției de Dezvoltare Regională (ADR), Universității Academiei de Științe a Moldovei(UnAŞM) și cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie, agenților economici și a autorităților locale în Zona Economica Libera (ZEL)

          Evenimentul se dorește a fi o expoziție de produse inovative și idei practice, care va constitui un bun prilej de realizare a unui transfer de idei științifice  și tehnice din sfera academică  în sfera productivă și a mediului de afaceri. Târgul  devine un prilej pentru afirmare și promovare a  creativității tehnice, ce oferă agenților  economici  posibilitatea de a aplica rezultatele cercetărilor inovative. Sunt invitați să participe  toți agenții economici care realizează produse, bazate pe unele idei practice, caracteristici superioare fața de cele existente deja pe piață.

          Scopul acestui Târg este să permită  diseminarea informațiilor științifice ale cercetătorilor și inventatorilor din domenii diferite, evidențierea preocupărilor cercetătorilor și inventatorilor  care să permită stimularea creativității și să determine agenții economici să aplice/creeze noi tehnologii,  produse și servicii sau cu îmbunătățiri semnificative și cu nivel crescut de competitivitate, în special datorită caracterului de noutate tehnică.

          Atingerea acestui obiectiv va conduce implicit la atragerea investițiilor autohtone și străine, asigurarea pieței de desfacere în special prin export și nu în ultimul rând crearea unor noi locuri de muncă.

          Anul acesta a fost ales pentru desfășurarea evenimentului, orașul Ungheni din Republica Moldova datorită dorinței de realizare a unui impact economic cât mai mare prin locația strategică a orașului pe granița cu România, formând o fereastră deschisă atât spre Europa, cât și spre țările CSI și zona Euro-Asiatică.

 

Președinte SIR

Prof.univ. dr. ing. fiz. Constantin Marin ANTOHI