loader image

Internship TUIASI semestrul 2

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) au posibilitatea de a urma un internship în cadrul unuia dintre prorectoratele instituției și în al doilea semestru al anului universitar 2017 – 2018.

Ca stagiar la TUIASI, te vei putea implica în elaborarea de materiale promoționale pentru instituție, organiza vizite ale unor delegați străini sau participa la crearea unui sistem informațional de colaborare universitate – student. De asemenea, te vei putea ocupa de întreținerea site-ului universității sau a paginii de Facebook și vei avea ocazia să te implici în organizarea unor festivaluri, conferințe sau târguri educaționale. Și acestea sunt doar câteva dintre activități.

Care sunt avantajele?

Ca stagiar la TUIASI, vei avea ocazia să lucrezi alături de persoane din conducerea instituției la proiecte importante și să acumulezi experiență relevantă în muncă. De asemenea, îți oferim oportunitatea să te remarci dintre colegii tăi și să fii recompensat pentru activitatea ta.

Vei primi o bursă specială de 350 de lei / lună, care poate fi cumulată cu bursa de studiu sau bursa socială. Primele două săptămâni sunt considerate perioadă de probă.

La sfârșitul stagiului vei primi un certificat din partea universității, care să ateste activitatea desfășurată.

Ce voi avea de făcut?

Activitățile pe care va trebui să le desfășori diferă în funcție de prorectoratul la care vei urma stagiul.

Sunt 18 posturi de intern disponibile:

· Prorectoratul Informatizare și Comunicații Digitale (activități de informatizare – 8 locuri)

· Prorectoratul Relația cu Studenții (activități studențești și cele ce țin de Campusul „Tudor Vladimirescu” – 4 locuri)

· Prorectoratul Relații Internaționale (3 locuri)

· Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat (1 loc)

· Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul TUIASI (două locuri)

 Ce program voi avea?

Vei beneficia de un program flexibil, ca să poți îmbina armonios activitățile profesionale cu participarea la cursuri, seminarii și laboratoare. În total, va trebui să lucrezi 20 de ore pe săptămână, dintre care 8 la prorectorat. Cele 12 rămase vor fi destinate activităților ce le vei desfășura în mediul virtual.

În ce perioadă se va desfășura stagiul?

Stagiul se va desfășura pe parcursul celui de-al doilea semestru din anul universitar 2017 – 2018, în perioada 14 februarie – 25 mai 2018, fără perioada de sesiune.

Cum și până când trebuie să mă înscriu?

Pentru a participa la stagiul de practică trebuie să depui un dosar de înscriere la Prorectoratul de Relații Internaționale (Corp T, parter, camera B01), în intervalul 15 ianuarie – 12 februarie 2018. Dacă în urma concursului de dosare vei fi selectat, va trebui să susții un interviu marți, 13 februarie 2018. Miercuri, 14 februarie 2018, vor fi afișate rezultatele și se vor finaliza formele de angajare.

Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură?

În dosarul de candidatură trebuie să se regăsească următoarele documente:

· cerere de înscriere în program cu specificarea prorectoratului avut în vedere pentru desfășurarea stagiului;

· adeverință de student la TUIASI și situația școlară până în prezent;

· CV în format Europass în care să se regăsească fotografia candidatului, datele de contact, precum și informații privind activitățile școlare și extracuriculare relevante desfășurate;

· scrisoare de intenție în care să explici de ce dorești să urmezi acest stagiu de practică;

· atestat privind cunoașterea limbii engleze (opțional).

Dacă mai ai nelămuriri cu privire la desfășurarea acestor stagii și dorești să beneficiezi de informații suplimentare, trimite un e-mail la adresa international@tuiasi.ro, sună la numărul de telefon 0232/278628 sau fă o vizită la Biroul de Relații Internaționale.

Mai multe detalii puteti gasi accesand link-ul: Detalii internship