loader image

Simpozionul Internațional GEOMAT – 2023

Vă invităm să vă alăturați în acest an la cea de-a zecea ediție a Simpozionului Internațional GEOMAT – 2023, care va fi găzduit de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Acest eveniment are o semnificație deosebită, deoarece marchează un deceniu de la începutul acestui simpozion. Totodată, sărbătorim 210 ani de la înființarea primei școli de ingineri hotarnici în limba română de către eminentul cărturar Gheorghe Asachi.

Vom aduce un omagiu contribuțiilor cartografice ale renumitului om de cultură și principe al Moldovei, Dimitrie Cantemir, moment ce marchează 300 de ani de la trecerea sa în neființă. Cu acest prilej, va fi amenajat un spațiu expozițional dedicat operei sale, în cadrul simpozionului.

Privind spre viitor, simpozionul va accentua importanța tendințelor actuale în domeniul geomaticii și a rolului esențial al datelor de referință spațiale în societatea noastră, cu o atenție deosebită acordată domeniului sistemelor de informații virtuale 3D. Motto-ul simpozionului, „Inspirație pentru o lume mai inteligentă,” va ghida discuțiile noastre și va reflecta atât relevanța subiectelor prezentate, cât și orientarea noastră spre viitor.

Evenimentul este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în parteneriat cu Uniunea Geodezilor din România, sub tema principală „GEOMATICS ENGINEERING: Past, present and future” (Trecut, prezent și viitor în domeniul ingineresc al geomaticii).

Vă așteptăm cu entuziasm să luați parte la această întâlnire productivă și plină de inspirație, care va avea loc în ambianța plină de farmec a orașului Iași, încărcat de o bogată istorie dar și cu multiple valențe de dezvoltare către un” oraș al viitorului”. Suntem siguri că discuțiile noastre vor conduce la soluții adecvate, bine adaptate provocărilor prezentei „lumi inteligente”, iar împreună vom găsi acea inspirație care ne va ghida către progres și bunăstare.

Mai multe informații detaliate pot fi găsite la adresa: www.geomat.ro

Cu speranța că veți accepta invitația noastră, vă mulțumim și vă așteptăm cu drag în luna noiembrie, la Iași!